Minden, ami a szemnek, léleknek jó

artepetra

Guacamole, ahogy mi szeretjük

2018. február 05. - artepetra

Ez az avokádóból készült kenhető, mártogatható krém bármilyen évszakban kitűnő csemege lehet, mi azonban a szürke téli hónapokban szoktuk fogyasztani, amikor kevesebb féle zöldséget tudunk enni. Valójában nem is mártogatós előételként készítjük tortilla chipszhez, hanem vacsorára pirítósra kenve. Hm... máris eszembe jutnak a tegnap estére elkészített  finom falatok ízei. Lássuk, mi kell hozzá:

  • 2-3 érett avokádó
  • 1 fej lilahagyma apróra vágva
  • 1 kk mustár (bár a hagyományos receptek ezt mellőzik, helyett 1 ek tejföllel gazdagítják)
  • 1 lime leve
  • 1 paradicsom
  • só, bors

Az avokádót kikanalazom és villával pépesítem. (Ha robotgépet használsz ehhez a művelethez, a krém túl levegős lesz, mint egy hab.) Hozzáteszem az apróra kockázott hagymát, a magjától megfosztott, szintén apróra vágott paradicsomot, rácsorgatom a lime levét, majd fűszerezem a többi hozzávalóval.

Az eredeti receptek koriander leveleket ajánlanak a krém további fűszerezéséhez, azonban ennek a levélnek az ízvilága megosztja kóstolóit, így én bazsalikom levelekkel dobom fel, amit csak tálaláskor szórok a tetejére. Remélem ez nem bűn a guacamole ellen! Jó étvágyat!

img_3837.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://artpetra.blog.hu/api/trackback/id/tr8913637888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása