Ez az avokádóból készült kenhető, mártogatható krém bármilyen évszakban kitűnő csemege lehet, mi azonban a szürke téli hónapokban szoktuk fogyasztani, amikor kevesebb féle zöldséget tudunk enni. Valójában nem is mártogatós előételként készítjük tortilla chipszhez, hanem vacsorára pirítósra kenve. Hm... máris eszembe jutnak a tegnap estére elkészített finom falatok ízei. Lássuk, mi kell hozzá:
- 2-3 érett avokádó
- 1 fej lilahagyma apróra vágva
- 1 kk mustár (bár a hagyományos receptek ezt mellőzik, helyett 1 ek tejföllel gazdagítják)
- 1 lime leve
- 1 paradicsom
- só, bors
Az avokádót kikanalazom és villával pépesítem. (Ha robotgépet használsz ehhez a művelethez, a krém túl levegős lesz, mint egy hab.) Hozzáteszem az apróra kockázott hagymát, a magjától megfosztott, szintén apróra vágott paradicsomot, rácsorgatom a lime levét, majd fűszerezem a többi hozzávalóval.
Az eredeti receptek koriander leveleket ajánlanak a krém további fűszerezéséhez, azonban ennek a levélnek az ízvilága megosztja kóstolóit, így én bazsalikom levelekkel dobom fel, amit csak tálaláskor szórok a tetejére. Remélem ez nem bűn a guacamole ellen! Jó étvágyat!