Minden, ami a szemnek, léleknek jó

artepetra

Sült túrópuding

2018. március 12. - artepetra

A család egy újabb kedvenc finomságát osztom meg veletek Stahl Judit "Gyorsan, valami finomat!" című szakácskönyvéből (egy picit átdolgoztam az alapreceptet, hogy még inkább hozzánk passzoljon), melyet szintén azokra a napokra ajánlok, amikor rövid idő alatt szeretnél édes illatú süteményt készíteni, ha épp váratlan vendég toppan be hozzátok, és a hűtőben csak túrót és tojást találsz.

img_3919.JPG

Hozzávalók:

  • 3 ek nagy szemű mazsola
  • 1/2 dl rum
  • 3 tojás
  • 25 dkg tehéntúró
  • 3 ek tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg finomliszt (én gluténmentes lisztkeverékkel készítem, ezért nem lesz annyira magas a kész sütemény)
  • csipetnyi só

Az öntethez:

  • 15 dkg sárgabarack lekvár
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

Szétválasztom a tojások sárgáját és fehérjét. A narancssárga gömböket összekeverem a túróval, tejszínnel, majd hozzászórom a cukrot és a lisztet. Belereszelem a citrom héját, hozzáteszem a kikapart vaníliarúd magokat, majd a mazsolát.

A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan a túrós masszába forgatom. Muffin papírral kibélelt sütőformába kanalazom az így elkészült keveréket és előmelegített, légkeveréses sütőben 190 °C-on 15 perc alatt készre sütöm. 

Amíg barnulnak a túró halmok, az öntethez alacsony lángon felmelegítem Kati mama lekvárját :) és hozzákeverem a citrom levét.

A kisült túrópudingot tányérokra sorakoztatom és megöntözöm a langyos citromos lekvárral. Jó étvágyat! :)

img_3921_1.JPG

Tipp: Az eredeti recept kevéske rumba áztatott mazsolával és rummal ízesített öntettel készül, de kislányom miatt ezt az illatos hozzávalót átmenetileg töröltem a hozzávalók listájáról. A muffin forma helyett 1,5 decis kivajazott, lisztezett kávéscsészét is használhatsz a sütéshez.

A bejegyzés trackback címe:

https://artpetra.blog.hu/api/trackback/id/tr7513734882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása